Grzegorz (grzegorz) wrote,
Grzegorz
grzegorz

Легенда

Загущувати борща мене навчили в Запоріжжі -- треба відварити картоплю в мундирі і потім потерти в борщ десь під кінець приготування.
Приблизно у 2008 році мені розказали про борщ на пиві. Людина не їла той борщ але бачила того, хто їв. Рецепт начебто був подібний до варшавського супа на пиві -- з борошном та жовтками, саме для згущення. Ідея та ж -- за пару хвилин до закінчення варити -- додати пиво, світле пиво.

...І десь пару на рік я чую про борщ на пиві. Але рецепта ніде не зустрічав.
Може хтось знає про то?

Пан ueartemis пише
Дотичне питання: я вже кілька років шукаю рецепт легендарного харківського борщу на пиві. Рецепт точно існує, бо про нього в інтерв'ю згадували два фахівця з кулінарії.

Tags: еда
Subscribe

Recent Posts from This Journal

promo grzegorz january 1, 2016 21:38 2
Buy for 50 tokens
место для пиара и все такое :)
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 61 comments

Bestueartemis

June 8 2020, 18:15:36 UTC 8 months ago

  • New comment
Анна Гин (19.11.2005). Украинскому борщу — триста лет. MediaPort . «Любовь Терещенко, доцент кафедры технологии производства продуктов ХГУПТ: „В конце, буквально перед заправкой добавляют немножко прокипяченного пива. Это особенность харьковского борща такая“»

Наталья Васильева (18.09.2010). Сегодня в центре Харькова всех бесплатно кормили необычным борщом. vgorode.ua. «Борщ на пиве с фрикадельками — это старинная рецептура именно традиционно харьковского борща, Он во всех книгах так и называется — «Харьковский», — рассказывает директор института пищевых технологий Людмила Крайнюк»

Recent Posts from This Journal