Grzegorz (grzegorz) wrote,
Grzegorz
grzegorz

хто в зрілості не став порохоботом, в того нема розуму (c)

o_teren: А з іншого боку, як відомо з неіснуючого афоризму Черчилля, "хто в молодості не був більшовиком, у того нема сердця, хто в зрілості не став порохоботом, в того нема розуму". :)
https://bitter-onion.livejournal.com/3129777.html?thread=28470705#t28470705


Згадалось як один френд сказав, що я не знайду автора тих слів. Поспорили...
Я й не знайшов, тоді інет якийсь був, але пустий і майже без пошуку. Альтавіста (хто в курсі шо це загалом) був за адресою altavista.digital.com. Виглядала вона так


...Корочє, програв я пляшку коньяка, запитав "хто?", френд теж не знав. Ала він програв ящик коньяка з 12 пляшок, то з лохів збивав по пляшці, казав що моя пляшка була 99-ю.

А потім я знайшов автора цього афоризма. Це Anselme Batbie, французський політик.

У книзі сучасних біографічних портретів 1875 року Жюля Клєрті, розділ про видатного юриста та академіка на ім'я Ансельма Батбі містив наступний уривок
Мусьє Батбі у одному своєму знаменитому листі одного разу цитував парадокс Бьорка, щоб пояснити його химерні політичні зміни: "Той, хто не є республіканцем у двадцять років, змушує когось сумніватися у великодушності свого серця; але той, хто після тридцяти років залишається ним, змушує когось сумніватися у здоровості свого розуму".

Оригінал французською «Celui qui n’est pas républicain à vingt ans fait douter de la générosité de son âme; mais celui qui, après trente ans, persévère, fait douter de la rectitude de son esprit.»

Книга -- 1875, Portraits Contemporains by Jules Claretie, Volume: 1, Chapter Topic: M. Casimir Périer, Start Page 51, Quote Page 55, Published by Librairie Illustrée, Paris. (Google Books). Ось типовий пруф https://quoteinvestigator.com/2014/02/24/heart-head/

ЗИ Як виграєте пляшку коньяку -- з вас рюмка й мені, за нагоди.

Tags: без кацапов, история, это интересно
Subscribe

  • И про водку

    Вот спорно. Например, с бывшим мужем кумы на охоте пил только водку. Остальное не шло. К борщу можно водку (хотя лучше перцовку) или зубровку. С ухой…

  • Легенда

    Загущувати борща мене навчили в Запоріжжі -- треба відварити картоплю в мундирі і потім потерти в борщ десь під кінець приготування. Приблизно у…

  • Книги по кулінарії

    Як на мене, найкраща з тих, що я читав, є James Beard's Theory & Practice of Good Cooking…

promo grzegorz january 1, 2016 21:38 2
Buy for 50 tokens
место для пиара и все такое :)
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 5 comments