Блюдо було соковитим, дуже смачним і незвичним.
- Смачно, Гже?, - запитала хазяйка
- Я знаю вдвічі смачнішу їжу -- дві таких штуки!
- Це не штука, це омуретсу, підлабузнику. А у нас в Америці говорять омурайс. Чоловік передасть вам рецепт.

Той оригінальний рецепт десь я провтикав з роками, тому розкажу про мій омурайс. Він ненабагато гірший за ту нереально смачну штуку, яку їв багато років тому. Точніше - дві штуки, бо хазяйка швидко приготувала ще один, спеціально для мене, підлабузника.
Але спочатку історія.
Це означає просто омлет по-японськи. В основі лежить ідея старовинного рецепту чакін-суші (chakin-zushi, див https://www.japancentre.com/en/recipes/1202-chirashi-chakin-sushi) -- (суші, обгорнуте тонким листом з смаженого збитого яйця). На початку минулого століття тупі білі люди не вірили, що сусі то гламурно і корисно, тому гидували таке їсти. І в 1902 році в токійському ресторані «Renga-tei» повар приготував таке ось блюдо -- звичайний рис з овочами та м'ясом, накритий налисником з яйця. Блюдо стало популярним не лише серед білих людей, і не лише в Японії, але й на Тайвані та Кореї (зрозуміло що в Південній, в Північній коммунізм).
Назвали його омурейсу, але тупі білі люди не могли то вимовити і блюдо стало омурайз -- Omelette + rice, каже https://en.wikipedia.org/wiki/Omurice
* * *
Принцип приготування простий

- смажимо все, що Бог послав з холодильника. Можна тільки веганське, можна, і навіть правильно додавати подрібнене м'ясо (свинина краща, в оригіналі я їв зі свининою, але й курятина норм) чи сосиски, гриби, твердий сир, солодкий перець -- все, що є дома!
- смажимо на середньому вогні.
- підсмажене викладаємо з пательні в чашку чи миску, щоб потім перекласти на тарілку.
- взбиваємо пару яєць з сіллю та цукором, жаримо тонкий омлет, майже як налисник.
- з чашки рис з овочами-м'ясом перекладаємо на тарілку, накриваємо тим яєчним налисником. Або загортаємо, якщо не ліньки.
- Прикрашаємо зеленню (базилік непогано, салат), можна помідори черрі, чи огірки. Поливати кетчупом або що добрий Бог дав.
Пивом можна і не запивати, все одно буде смачно.
Пропорції в принципі довільні, всі рецепти будуть правильні. Бо той оргінальний рецепт 1902 року теж провтикали.
Отже, і рецепт простий і готувати нескладно, простіше ніж ліпити вареники з вишнями.
Ось тут непогано якась азіатка розповідає
https://www.youtube.com/watch?v=Ut-A0fih2io
Типу оригінальний японський рецепт написаний тут https://www.justonecookbook.com/omurice-japanese-omelette-rice/
Або ось ще кацапи свій варіант написали https://www.povarenok.ru/recipes/show/57097/ (хто не може в англійську)

У пана
Journal information