Grzegorz (grzegorz) wrote,
Grzegorz
grzegorz

В Україні відкрилася перша устрична ферма

Доречі... Років 12-10 тому пан Гжегож любив їздити в Херсон. На курси... Іжа там була на диво смачна і дешева і подавалася з фантазією.
- Наприклад було "блюдо Портоса", яке подавала "гаспажа Кокнар". За ціною менше 5 баксів. Все за Дюма.
- Або ще "рибна пательня". Треба замовляти, бо там 4 різних риби тушаться окремо а потім поєднуються в екстазі на замизганій пательні, зі свіжими і смаженими овочами і червоним (sic!) вином. Та, доречі, свічки в тому ресторанчику були виключно воскові.
- Чи пиріжкова якась, де пиріжків не було, але чебуреки були смачні. І ще стакан жирного бульону з половиною яйця і дрібними морквинами
А потім якось Львів повністю переміг інші міста...

Власне я про що... Не дивно що устриці почали в Херсоні вирощувати.


Originally posted by horoshiyblog at В Україні відкрилася перша устрична ферма
http://uprom.info/news/agro/v-ukrayini-vidkrilasya-persha-ustrichna-ferma

Житель Херсонської області Андрій Пигулевский 10 років займався ІT-бізнесом, а потім відкрив першу в Україні устричну ферму.

Передає Національний промисловий портал, з посиланням на Agronews.org

Історія ферми «Устриці Скіфії» бере початок у 2014 році, коли Андрій розпрощався зі сферою IT і вирішив зайнятися тим, чим на той момент в нашій країні не займався ніхто – устричним бізнесом.

Підприємець довгий час вивчав ринок і з’ясував, що ніша порожня. У той же час майбутній фермер зробив для себе важливе відкриття: виявилося, що в XIX столітті Україна була великим експортером устриць, якого знали в усьому світі, а це означало, що вирощувати делікатес в наших широтах можна і, при тому, досить успішно.

Устриці Скіфії співпрацюють з Академією Наук України, яка на базі фермерського комплексу проводить наукові дослідження і дослідження.

Вирощуються устриці на березі Чорного моря в екологічно чистому місці Херсонської області, в безпосередній близькості від Чорноморського біосферного Заповідника, що охороняється ЮНЕСКО.

Зараз Андрій Пигулевский вирощує до 40 тонн устриць в рік. Його «вихованців» можна назвати «екстрімалами» – вони витримують нетипові для устриць температури.
Tags: а что там у хохлов
Subscribe

promo grzegorz january 1, 2016 21:38 2
Buy for 50 tokens
место для пиара и все такое :)
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 1 comment